31 ژانویه بهینه سازی تخصیص جهانی منابع معدنی
بهینه سازی تخصیص جهانی منابع معدنی، موضوع اصلی جهانی سازی اقتصادی
منابع معدنی در زمین به صورت غیر یکنواخت توزیع شده است. قواعد توزیع مکانی و زمانی آنها، از تحول بلند مدت عناصر زمین در تاریخ زمین شناسی نشات می گیرد و به محیط زمین شناسی ساختاری موقعیت متالوژنیک وابسته است و به مرز های کنونی یا تقسیمات کشوری محدود نیست.
این غیر یکنواختی، منجر به توزیع ناهمگون منابع معدنی در کشورها بر حسب نوع و مقدار و غیر یکنواختی بسیار زیاد در میان کشورها با تئجه به سرانه منابع و تعداد انواع منابع می شود.
بر اساس مقدار منابع معدنی، کانسارهای سنگ آهن غالبا در اروپای شرقی و اتحاد جماهیر شوروی سابق، آمریکا، استرلیا و …. و به مقدار کم در خاورمیانه کمربند اقیانوس آرام در آمریکای جنوبی تجمع دارد.
آلومینیوم غالبا در گینه، برزیل، استرلیا، جامائیکا و هند متمرکز است که بیش از 73/3 درصد از مجموع بوکست در دنیا را در بر می گیرد.
در میان کشور ها، آفریقای جنوبی به خاطر الماس، طلا، پلاتین و کرومیت، شیلی به دلیل مس، روسیه، اوکراین، برزیل و استرلیا برای آهن، کانادا به دلیل سیلویت و گینه به دلیل دارا بودن بوکسیت شناخته شده هستند.
سرانه منابع در چین پائین است. با وجود اینکه چین به دلیل عناصر خاکی کمیاب، تنگستن، قلع، آنتیموان و مولیبدن معروف است، سیلویت، مس، آهن، آلمینیوم، منگز و سایر مواد معدنی توده ای مهم در این کشور وجود ندارد.
در حقیقت، هیچ کشوری نمی تواند نمیتواند تنها با تکیه بر منابع خود، پاسخگوی نیاز کشور برای مواد معدنی باشد. کشور ها نیاز دارند کمابیش برخی از مواد معدنی مورد نیاز را وارد و منابع وافر و مازاد بر نیاز را صادر کنند. این مسئله، منجر به وضعیت پیچیده ای می شود که در آن، تمام کشورها و مناطق جهان برای منابع معدنی وابسته و محدود به سایر کشورها و مناطق هستند. در نتیجه، زمانی که افراد در مورد سیستم امنیت عرضه منابع معدنی کشور خود صحبت می کنند. نه تنها باید از وضعیت منابع خود اطلاع کامل داشته باشند، بلکه باید از ویژگی ها و استراتژی منابع سایر کشورها و مناطق(به خصوص عرضه کنندگان عمده مواد معدنی) و تجهیزات مورد استفاده در معادن همچون ماشین آلات، ابزارآلات و سیستم توزین قابل نصب بروی ماشین آلات مطلع باشند.
در حقیقت، در تاریخچه توسعه جامعه بشری، موهبت منابع طبیعی، یکی از مهترین عوامل تعیین کننده تقسیمات جغرافیایی در تمام کشور ها و مناطق بوده است. با این توجه، با سرعت گرفتن جهانی شدن اقتصاد، ساختار صنعتی سنتی با گرایش به منابع منطقه ای/ جهانی و تخصیص در چارچوب یکپارچگی اقتصادی منطقه ای / جهانی شدن اقتصاد توجه می کنند. زمانی که کشور های در حال توسعه مانند چین، در نقش تولیدی از کشورهای توسعه یافته پیشی می گیرد، مقادیر متناهی از منابع معدنی و انرژی در این کشور تقاضا می شود. این مسئله، الگوی تخصیص منابع جهان در زمینه جهانی شدن اقتصاد را تغییر می دهد.
جهانی شدن اقتصاد یک فرآیند تاریخی عینی در توسعه تاریخ بشر و نتیجه اجتناب ناپذیر دنبال کردن منابع اقتصادی بهینه توسط تمام اقتصادها در سیستم اقتصادی تجاری و بازاریابی است،
حمل و نقل، ارتباطات و به خصوص توسعه تکنولوژی شبکه اطلاعات نوین، شرایط عملی برای این نوع تبادل را فراهم کرده است. ماهیت جهانی شدن اقتصاد، جریان آزاد و تخصیص بهینه تمام عوامل تولید و منابع در سطح جهان به منظور رسیدنبه حداکثر مزایای اقتصادی است. در واقع، در جامعه مدرن اقتصادی، یک اقتصاد به ندرت می واند به صورت مستقل توسعه یابد.
بدون نظر